Kuoron äänitystä ja kuvausta Lentua-salissa

Klo 9.00

Melkoinen jännitys päällänsä. Tänään 20-päinen mieskuoro laulaa meidän säveltämää musiikkia. Tässä on ihan ihmeissään. Kuorokorokkeet on lavalla ja mietin mikkejä asetellessa miten saisin yhdistettyä mikityksessä sekä avoimuuden että "in your face" -tyylisen kuororintaman. Mikkejä kuorolle livahti 10 kappaletta.Se, että tänään äänitetään, on mahtavaa, mutta se, että tänään alkaa ihan oikeat kuvaukset oikealla elokuvakameralla, niin on valtaisat fiilikset! Tästä siis alkaa Saga Caianian -musiikkilyhytelokuvan tuotannon toinen puolisko: elokuvaus! Seuraavaksi valot ja kamerat jiiriin ja sen päästä lounasta nassuun.
Klo 13

Miehet saapuvat paikalle ja he alkavat avata ääntään perinteisellä pipolaululla. Se saa tunnelman nousemaan entisestään. Itsekin lukioaikaan kuorossa taisin sitä hoilata. Kun äänet saatiin jotakuinkin auki niin siirryttiin jo äänitettävään kappaleeseen. Hetken aikaa kaksiäänisen kuorosovituksen oktaaveja kokeiltua tuli selväksi, että hevit vedetään korkealta ja kovaa!
Sitten säätämään soundeja. Ihmeekseni se ei kestänyt kauaa. 10kpl mikkejä ennalta asetetussa paikassa ja liu’ut nollassa tasallaan, kuulosti soundi siltä, että eikun äänittämään. Pieniä säätöjä taustamusiikin voimakkuuteen ja kapulle kuulokkeet päähän, olimme valmiina. Otimme talteen eri oktaavivaihtoehdot kaiken varalta. Kun nuo äänet laitetaan miksauksessa päällekkäin niin puna-armeijan kuorokin kalpenee ja sietääkin!

Kuhmon mieslaulajat veti aivan mahtavan miehekkäät kainuulaiseen siulunmaisemaan sopivat kuoro-osuudet. Ei voi kun olla todella kiitollinen, että tämä porukka saatiin mukaan Caianian hullutuksiin!

Äänityksen jälkeen maistuu välikahvit ja pullat! Miesten kahvitellessa ovelasti vedettiin lava tyhjäksi mikrofoneista ja kaikesta teknisestä. Tunnelmavalot päälle ja ukot takaisin lauteille! Hetken aikaa järjesteltyä kaikea hyviin riveihin voitiin miettiä millä ilmeellä vedetään. Annoin ohjeeksi, että ottakaa samanlainen katse kuin Tuntemattomassa sotilaassa niillä kolmella miehellä Golgatalla. Kaikki ymmärsivät välittömästi mistä on kyse ja sillä mentiin. 

Mahtava päivä takana! Kiitos!


- Elmeri

Kommentit