Kevyempiä välipaloja


Ongelma

Nyt on puhe sellaisista riisikakuista, joiden päälle laitetaan ylähuuli. Puhun siitä, kun intensiivisesti ja pitkäkestoisesti työskentelee jonkun projektin parissa, jossa on paljon yksityiskohtia ja tekemistä. Opin sen, että säilyäkseen mieleenkiintoisena tuotanto tarvitsee väliin jotain nopeammin valmistuvaa julkaistavaa, joka antaa sopivan dopamiiniannoksen. 

Saga Caianian musiikkituotanto on osoittanut erittäin paljon aikaa vieväksi luonteensa vuoksi. Samalla kun sovittaa musiikkia ja ideoi kuvaa, sitä miettii äänensävyjä ja artikulaatioita korostamaan elokuvallisia visioita, jotka omissa ajatuksissa näyttävät tietynlaisilta. Vallan kiehtovaa ja aika menee kuin siivillä. Tosin sitä menee tonneittain, ellei jopa rahtilaivoittain. Kun prosessi pitkittyy, alkaa usko valmistumiseen heikentyä ja kaikki mitä siihen asti on luonut kuulostaa tylsältä tai jopa käyttökelvottomalta.

Elmerin silmien edessä

Elmerin pään sisällä
Ratkaisu

Onneksi tähän vaivaan löytyi lähes kuin vahingossa luomisen tuskaa helpottava lääke. Oli aika tehdä Mika Kurkelan mielenkiintoisen  yhteistyöpyynnön siivittämänä kannatatuslaulu jääkiekkojoukkueelle. Idea sopi kuin gain-potikka mikseriin ja Saga Caiania jäi hetkeksi taka-alalle. Selvästi pienen patouman ideoille luonut tila purkautui nopeasti varsinkin, kun sain valmiiksi sävelletyn biisin. Näin luotiin metal anthem, joka kaikuisi jääkiekkohallissa tulevaisuudessa, aivan ennätysaikataulussa. En malta odottaa, että saamme julkaistua sen!

Kommentit