Pilkunviilausta studiolla

Kokoonnuttiin studiolle Kuhmoon. Aloiteltiin nohevasti klo 9 sunnuntaiaamuna. Aamulla sitä virkeänä saa eniten aikaiseksi. Hypättiin suoraan saagan kimppuun ja kolmanteen osaan. Se ei vielä oikein pölähdä minun mielestä. Elmeri oli tehnyt melko rohkeita sovitusmuutoksia ja tykkäsin niistä kaikista. Viilattiin niitä vielä hieman lisää: muutama rivi sanoja meni uusiksi, rumpukomppeja ja -fillejä täydenneltiin ja myös hieman orkesterisovituksia muuteltiin. Ja kitaroita myös. Timanttia tulee. 



Meillä on tapana miettiä jokaikinen rumpujen isku ja minkä tahansa soittimen yksittäinen nuottikin hyvinkin tarkasti. Viilataan pilkkua, nuottia ja rytmiä joka kulmasta. Tästä aiheesta saadaan myös joskus hyviä väittelyitä ja lopuksi on saatettu todeta, ettei kukaan koskaan tule huomaamaan eroa, kumman mielen mukaan joku pikkujuttu toteutetaankaan.


Käytiin välillä syömässä ja iltapäivän ohjelmassa katottiin vielä bassosovituksia studion puolella ennen äänitystilaan siirtymistä. Siellä Elmeri asensi Mäkkiini paremman äänikortin, jotta voin äänittää saagan kitarat ja bassot kotona. Eipähän tarvitse joka vedon takia Kuhmoon ajella. Vähän jännittää, että tuleeko riittävän priimaa, kun ei ole tuottaja-Elmeri räksyttämässä joka oton välissä. Tämä toimintatapa on kuitenkin välttämätön, jos meinataan joskus saada asioita valmiiksi.



Kun kone oli saatu kuntoon ja äänitykseen kelpaavat soundit säädettyä, treenailtiin vielä kaikki kolme biisiä läpi rummut/kitara-kokoonpanolla taustanauhojen kera toki. Yhdeksän tunnin jälkeen oli päivä täynnä. Saimme kivasti asioita eteenpäin ja seuraavat askelmerkit sovittua.

Kommentit