Sävellyshommia


Pitkästä aikaa oli koko viikonloppu aikaa tehdä musajuttuja. Kiitos flunssan, jonka takia eristäydyin yksin neljän seinän sisään. Kuulostelin perjantaina saunoessa ”ikivanhoja” demoja, jotka on jo kertaalleen kuopattu demojen hautausmaalle. Aikani kuulosteltuani totesin, että joukossahan on varsin käyttökelpoisiakin riffejä*, mutta ne eivät vain toimineet niiden muiden riffien kanssa yhdessä riittävän hyvin.

Yhdistelin lopulta kolmesta kappaleessa riffejä yhteen ja niistähän syntyi ihan kelpo poljento. Elmeri kehui palautteessaan biisin tempoa, joka oli rivakimmasta päästä, mitä demovarannossamme tällä hetkellä on.


Alunperin oli tarkoitus demotella viikonlopun aikana täysin uutta biisiä, mutta se ei oikein perjantaina kokeillessa pölähtänyt. Vasta sunnuntaina palasin tähän uuteen aihioon ja aloin vaihdella riffien paikkaa. C-osasta muotoutui kertosäe ja alkuperäinen kertosäe lähti kokonaan roskiin.


Lopputuloksena tuli mielestäni aika tymäkkä keskitempoinen kappale, jossa orkesterisoittimet, kuten ranskantorvi ja tuba jousia unohtamatta pääsevät ääneen. Rumpuihinkin keksin aika mielenkiintoisia komppeja. Elmeri varmaan taas kommentoi, että rumpalilla pitäisi olla kolme jalkaa, että kompit voisi soittaa, kuten demolla. Se jääköön sitten rumpalin huoleksi, jos/kun biisi joskus etenee tuotantoon asti. 


* Riffi tai riff on lyhyt yksittäisistä sävelistä tai soinnuista koostuva aihe, jota toistetaan musiikkikappaleessa.

Kommentit